Om oss

Sommarögård är ett familjeföretag som drivs av Conny Jansson och Veronica Olofsson i Sommarö, Föglö. Till familjen hör även barnen Gustav (f. -11) och Valter (f. -14).

Företaget hette från början Coja Fishing och grundades av Conny 2004 för att bedriva fiske, fiskeguidning och utflykter i skärgården. Fiskebåten Coja som kan ta upp till åtta personer, köptes samma år. Verksamheten har utvecklats mycket sedan dess och i januari 2020 gjorde vi namnbytet till Sommarögård, som vi tycker passar bättre till dagens verksamheten i företaget.

Vår familj bor som femte generation på Connys farfars gård, Östergårds, mitt i byn Sommarö. 2006 började renoveringen av husets nedre våning och 2007 flyttade vi in i ”Lillstugan”. I slutet av november samma år kunde vi flytta in i husets stora kök medans renoveringen av resten av nedre våningen fortsatte tills hela nedre våningen var klar. 2013 köpte vi gården och de fyra tillhörande uthyrningsstugorna.

Till företagets verksamhet hör idag fiske samt förädling av fisk, stuguthyrning, jord- och skogsbruk. En stor del av verksamheten utgörs också av djurhållning och framförallt fåruppfödning. Hösten 2019 tog Veronica examen som Mathantverkare och vi ser fram emot att utveckla förädlingen av vår egen gårdsproduktion.

Vi är väldigt måna om naturen och miljön vi lever i och våra får och kvigor är ekologiskt uppfödda. Vi själva äter ekologiskt så långt det bara går och använder ekologiska produkter i våra stugor. Vi säljer vårt fårkött på olika marknader och liknande tillfällen. Vi säljer ofta även fisk, både färsk, rökt och förädlad vid dessa tillfällen.

Följ oss på facebook för att ta del av vår vardag och evenemang på Sommarögård!

I samband med vårt namnbyte tog vi även fram en ny logo för Sommarögård! Bilden föreställer vår gamla gumse Sigge som inte längre finns med oss samt tackan Elvira.